Touch me 2

@ Gertjan Laan, 2016
@ Gertjan Laan, 2016

Met zijn project TOUCH ME combineert Gertjan Laan fotografie, technologie en sociologie met al het zichtbare, kwetsbare en voelbare dat de menselijke huid in zich heeft. 18 aaneengeschakelde tablets tonen fragmenten van de huid van twee geliefden. Door de beelden te swipen, schuiven beide huiden over elkaar. Het resultaat is een zichtbare en hopelijk ook voelbare homo universalis.
Inspiratie heeft Laan gehaald uit de maatschappij, waarin mensen zich in toenemende mate overgeven aan de kick en troost van hun mobile devices. Altijd en overal. Steeds minder gebruiken we onze huid om te voelen en te bepalen hoe we ons tot anderen verhouden. We voelen met het glazen scherm van onze tablet of smartphone.
Het stompt af en verwijdert ons van de realiteit. Aan de andere kant geeft het ons troost en vele nieuwe mogelijkheden.

%d bloggers like this: